marți, martie 23

Inculpat: SUBCONSTIENTUL ...


De multe ori am auzit acest cuvant. Credem ca stim ce este dar practic ne cam incurcam.

Creierul nostru are 2 niveluri de gandire: subconstient, constiinta si supraconstient.




Pentru a intelege cum functioneaza subconstientul vom prezenta cateva exemple:

- La cate dintre voi vi s-a intamplat sa trebuiasca sa va treziti foarte de dimineata si sa fiti preocupate de acest lucru. Si bineinteles ca vi s-a intamplat sa va treziti la aproximativ acea ora cu cateva minute inainte sa va sune ceasul. Acest lucru s-a intamplat fiindca a-ti comandat subconstientului sa va trezeasca la acea ora si sa v-ati trezit.

- Daca beti seara o cafea si credeti ca nu puteti dormi, sigur veti sta cu ochii pe pereti, fiindca ati comandat acest lucru subconstientului.

- Daca mergeti pe un drum sinuos si nu aveti nimic, dar incepeti sa ganditi ca veti avea rau de masina. Acesta sigur va veni fiindca l-ati chemat.

Subconstientul are rolul de a coordona activitatile corpului nostru, toate organele sunt armonizate si controlate de el. El nu are liniste fiindca trebuie sa stea la carma trupului nostru atat ziua cat si noaptea.

Pe langa faptul ca subconstietul are grija de corpul vostru, acesta va asculta ordine. Exemplele de mai sus sunt elocvente.

Puterea subconstientului este extraordinara in sensul ca atunci cand ii induci acestuia o anumita idee, incepe sa munceasca in acea directie.

Totul functioneaza atata timp cat crezi cu fermitate ca acest lucru se va intampla.

Subconstientul isi aduna informatii din experientele de viata. Astfel aceste informatii sunt stocate in timpul noptii si aranjate in sistemul fiecareia dintre noi.

Avand aceste informatii eu am ajuns la o concluzie. Stiind ceea ce face subconstientul ma cunosc mai mult si ma pot ajuta mai mult dandu-i informatii benefice.

Niciun comentariu: