luni, ianuarie 17

Punct si simplu sanatosi, cat mai putem!



DEPENDENTA

Oamenii de stiinta, in sfarsit, au recunoscut: mancarea de la fast-food poate crea depedenta asemenea heroinei. Cantitatile uriase de zaharuri si grasimi sunt prima problema.



TI-E SETE? BEA APA!

Alta pacoste: sucurile carbogazoase, in cele mai nenaturale culori si arome, pe care multe lanturi de fast-food-uri le ofera ca premiu la un meniu comandat. Premiul e unul perfid, plin de zaharuri.



"La copanelul soios"

Obezitate. Hipertensiune. Diabet. Colesterol crescut. Boli de inima. Dependenta! Cu fiecare masa luata intr-un fast-food vesel, cu aparenta inofensiva, te prinzi si mai tare in plasa unei alimentatii slab calitative si iti pierzi gustul pentru mancarea sanatoasa bazata pe legume si fructe proaspete.


As manca un hamburger mare cat inima mea!

Totusi inima mea e mai importanta. Si-un hamburger azi, un cheeseburger maine... ii pot face suprize dintre cele mai neplacute.

POATE CREZI CA MACAR CASTRAVETELE DIN HABURGER E SANATOS? PAI SA VEDEM CE-I IN EL: CASTRAVETE, APA, OTET DISTILAT, SARE, CLORURA DE CALCIU, BENZOAT DE SODIU, AROME, POLISORBAT, TURMERIC, SUNA GUSTOS? HAI, CA MAI BINE-L IEI DIN PIATA!


TI-E FOAME? HRANESTE-TE!

Hamburgerii sunt incarcati de calorii provenite din zaharuri rafinate si grasimi (mai ales dusmanii de moarte ai arterelor tale: grasimile saturate hidrogenate pe care fast-bucatarii simpatici din spatele tejghelei le reprajesc la nesfarsit).

GUSTOS, UNSUROS, PLIN DE GRASIMI TRANS...

Te saturi, dar tu nu stii!

O masa la fast-food (cheeseburger+suc+cartofi prajiti+placinta) contine aproape toata portia zilnica de calorii si grasimi recomandate de nutritionisti. Pe masura ce iei in greutate, hipotalamusul tau devine din ce in ce mai insensibil la hormonul pe nume leptina, care se secreta in timp ce mananci si care te anunta ca esti satul. Rezultatul? Vei manca din ce in ce mai mult, vei trece la portii mari, iar gustul, ah, gustul de fast-food, va deveni cel mai reconfortant, cel mai apropiat papilelor tale.

Mancarea santoasa e CÂH!

Cand incepi sa mananci (aproape) zilnic fast-food, e ca si cand corpului tau i s-ar da un restart, iar hormonii tai s-ar reconfigura sa ceara din ce in ce mai multe grasimi.


SIMTI O MARE LENE DUPA O MASA LA FAST-FOOD? TE CONCENTREI MAI GREU? NORMAL! TOCMAI TI-AI ALIMENTAT CORPUL CU GRASIMI, MULT ZAHAR, MULTA SARE, NICIO FIBRA, VITAMINE SI MINERALE MAI DELOC. IN SCHIMB, ADITIVI FARA NUMAR, AROMATIZANTI CHIMICI, PESTICIDE, ASPARTAM, MARGARINA...


Salveaza-te la timp, fara efort!

Adauga in alimentatie :

- nuci, seminte de in, migdale, nuci braziliene (acelea mari)

- avocado

- macrou, somon sau ia suplimente cu Omega

- legumele cu frunze verzi, salate, nasturel, castravetele, varza, napi, spanac, varza de Bruxelles, brocolli

- fructe, cat mai multe si cat mai colorate (banane, prune, stafide, fructe de padure, citrice, papaya, kiwi)

- oua

- pui, curcan, ficat de pasare

- aloe vera

- vitamina C

- luteina, licopen, ceai verde, resveratrol, coenzima Q10

- acizi grasi esentiali: un iaurt pe zi (ai grija sa fie un iaurt natural, fara zahar).

Femeile pierd mult fier in perioada ciclului, asa ca la masa nu trebuie sa lipseasca carnea rosie, spanacul, sardinele, curcanul, ficatul de pasare si pestele gras odata pe saptamana.

Legumele verzi, citricele si rosiile nu vor lipsi din alimentatia fiecarui barbat. Produsele lactate, in special laptele si iaurtul asigura necesarul de calciu pentru un trup viguros si sanatos.

Prietena mea, Dana Sota zice ca FRUMUSETEA SE INVATA!

Eu zic ca si SANATATEA SA INVATA!

Niciun comentariu: