miercuri, aprilie 4

Primavara incepe cu …Dana (Budeanu)


Pe Dana Budeanu o stiu din paginile ce nu-s altfel decat "Cu manusi", ale Mihaelei Nicola. Am (re)gasit-o acolo pe Dana asa cum mi-am si imaginat-o: o persoana discreta, care detine poate cel mai fin stil din Romania.

Cred cu tarie ca nu exista coincidente, ci mai degraba iubire ori acel "je ne sais quoi", asa ca Lolita, nu ca roman, ci mai degraba ca personaj, m-a apropiat de femeia Dana Budeanu.
Numai o femeie autodidact, poate evolua in ritm de materiale dintre cele mai pretioase, in dans de dantela si pe fundal cu muzicalitatea unui ac invizibil.

Lolita, prima colectie vestimentara a Danei Budeanu a carei imagine e un alt om drag mie, Mihaelei Radulescu, te face sa fii personajul perfect, in locul perfect. 
 Dintr-o femeie nevinovata ce si-a educat arta flirtului, te transformi in cea mai suava papusa ce nu si-a uitat la maturitatea inocenta. Descoperi apoi ca in viata nu trebuie sa ai limite, daramite sa ti le impui si te simti cea mai libera femeie, ca apoi sa experimentezi puterea uni kimono croit parca peste pielea ta. Sunt zile cand dimineata te simti ca norii, usoara si vie, de-un alb perfect si, seara te ascunzi sub secretul tau cel mai de pret, acela de-a(-ti) fi propria ta femeie. Uneori, ti-e asa dor sa fii libera, ca nici nu apuci sa-ti mai dai seama de sentimentul tau firesc, pe cand uneori, ti-e asa dor sa iubesti cu-adevarat si chiar o faci, tot liber si total. Mustesti de-atata perfectiune si te vezi cand o balerina moderna, cu inima si dans transparent, cand muza lui Sinatra ce poarta insasi numele feminitatii. Momentele in care indraznesti sa apesi acceleratia seamana a sunete rock de chitara sau de cele mai multe ori, vezi in tine ceea ce nici macar cu gandul n-ai indraznit sa fii si spui tuturor ca nu exista decat "AICI-ACUM", prin tot ceea ce esti. Stii cand trebuie sa-ti inlocuiesti pielea cu matasea si stii cand tu si rochia sunteti una si aceeasi: stare-forma-efect. Esti dulce cateodata, insa nu "atat de dulce", ci atat cat sa (te) rasfeti si sa (te) alinti cu arome si atingeri. Ca in final sa fii insasi Lolita, final care pentru tine e mereu un inceput, inceput care mereu e altfel decat un final. Totul e permisiv chiar daca pare interzis, totul are miros fin de dantela si gust din cel mai rar casmir.Nu putine sunt cele care poarta creatiile Danei Budeanu si nu le-as numi vedete neaprat, ci femei care stiu sa raspunda si la numele de Lolita cand sunt strigate de viata.
Iar cand sunteti sigure ca puteti raspunde si voi la un al doilea nume, coborati-va privirea pe www.danabudeanu.ro ori scrieti-i pe 22@danabudeanu.ro de vreti sa va transformati fie si pentru o zi in fablosul personaj. Creatiile Danei Budeanu se pot gasi si la The Place Concept Store.
Si fiindca si la mine orice sfarsit e de fapt si de drept un real inceput, mi-am amintit ce mi-a trecut prin minte la recitirea romanului, al carui numar l-am pierdut:

Si asta seara adorm ca o Lolita, ca o lumina a vietii tale. 

Ca o vapaie a viscerelor tale. 
Fericirea ta imi umple camera inimii caci ai nimerit usa mea. 
Nu ai regrete, caci unul dintre noi e musai sa fie adult. 
Nu te ispitesc, ci te definesc. 

Asta seara, sunt Lolita! Ma lasi sa-ti fiu?
Colaj realizat din fotografiile paginii oficiale: Dana Budeanu Official Facebook

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte inspirat articolu.
Poate candva o sa iti dai seama ce zi a fost ieri.
o zi buna iti doresc.

Secret

Andreea spunea...

Foarte frumos.Eu inca nu am citit romanul,insa sper sa-l citesc cat de curand pot.Si creatiile Danei sunt superbe.