vineri, iunie 4

Barbatii - intre fotbal si femei!















Femeile vor ca barbatul... sa fie un sensibil sau protector si puternic? Un macho ori un intelectual? Sa puna femeia pe primul plan sau sa fie mai degraba un bun manager, un profesionist cu… cateva derogari imorale? Barbatul de azi (roman si de aiurea) este constructia femeilor (la nivel cultural) si mai ales a mamei sale, aceasta Alfa si Omega a iubirii masculine.

Barbatii vor ca femeia... sa fie virgina pentru a o putea initia, a o face sa descopere placeri si a o invata el insusi rudimente de erotism. Aceasta dorinta de a fi primul se explica printr-o frica: daca este deja „formata″, s-ar putea sa fie „deformata″, adica prea ″fierbinte″, exigenta, iar el risca sa fie supus comparatiilor. Daca o vrea virgina, nu o vrea si inocenta, prostuta, ci mai degraba o buna eleva pentru a putea participa.
Pe langa jocul dintre barbat si femeie ce o sa existe intotdeauna, mai exista si ...
...FOTBALUL.
Neinteles de femei si de unii barbati, fotbalul e mai mult decat un hobby, e o religie. Cum se vede el din interior?
De aici trio-ul: barbatul intre femeie si fotbal.

NB (femeilor necunoscatoare in a „da cu piciorul″ ): FOTBAL. Joc sportiv cu mingea între două echipe de câte 11 jucători, fiecare dintre jucători căutând să introducă mingea în poarta celeilalte echipe, lovind-o cu piciorul sau cu oricare altă parte a corpului, în afară de mâini.

Fotbal (in viziunea femeii ). Joc sportiv insignifiant, consumator de energie, motiv de cearta(gratuita) in cuplu, aflat mereu pe un plan pricipal in viziunea barbatului, in fata sexului.

Vorbim aici despre acelasi camp de lupte si arme diferite.

Si vorba aceea: care e diferenta dintre o repriza de fotbal si un preludiu... ? Prima dureaza sigur 45 de minute. 


Sa lasam rasul si sa devenim seriosi.
Revenind la golurile lor(si ale noastre ), nu putem spune ca barbatul nu s-a nascut cu o acuratete aparte pentru fotbal si... bere. Ei iubesc berea si fotbalul, la fel cum iubim noi gentile si ciocolata. Si vor sustine cu tarie tot restul vietii lor ca daca limba femeilor ar fi mai scurta, zilele barbatilor ar fi mai lungi!
Marele merit al barbatilor este ca sunt foarte putin complicati. Numai infatisarea inseala cateodata. Pentru ei, totul este alb sau negru, bine sau rau, frumos sau urat. Ba ai tinde sa crezi chiar ca, atunci cand au fost creati barbatii, s-au folosit aceleasi calapoade pentru toti, ceea ce denota o lipsa de imaginatie din partea fabricii. Asta ar explica si binecunoscuta camaraderie intre barbati, si ragaiturile la un meci de fotbal, si fascinatia pentru James Bonzi, Jackie Chani, pistoale, mitraliere, motoare si orice face zgomot sau pateaza.
Dar nu ii iubim asa cum sunt? ! Evident ca DA.

Deci pentru ca sunt barbati, clar nu au cum sa conceapa viata fara fotbal.
Conform studiilor, cand se întâlnesc mai mulţi bărbaţi, subiectul favorit de discuţie, indiferent de ţara în care se află, este fotbalul, arată un sondaj recent efectuat în 15 ţări. Discuţiile despre femei se află abia pe locul doi în temele lor preferate.
Ei si ?
De ce segregarea pe sexe?
E simplu: tine de instinctele de luptator. „Daca ne amintim de «radacinile» noastre, cand femeile stateau in pesteri, impartasind pareri, emotii, sentimente si crescand copii, iar barbatii legau in minte scheme de atac, urmarind prada – uneori – si mii de kilometri departe de casa. In zilele noastre, prada s-a transformat intr-o minge de fotbal. Iar oamenii aflati pe urmele animalului haituit – fiecare barbat din terenul de joc, din tribune sau din fata televizorului. Pana la urma, totul sta in genele noastre si in originea noastra de fiinte sociale si emotionale. Aceasta apartenenta la un grup trezeste in ei sentimentul ca fac parte dintr-un trib in care ritualurile sunt codificate, in care se formeaza si se regasesc, totodata. La acest joc, barbatii sunt mai puternici decat femeile. Dupa Freud, faptul ca toti poseda un falus ii face sa aiba un sentiment de apartenenta la un grup, grup din care fac parte cei care au, in opozitie cu cele care nu au. Alte doua motive explica inegalitatea intre cele doua sexe, cu privire la acest sport: mai intai, o disponibilitate mai mica a femeilor (timp, bani, sentimente). Caci adevaratul suporter este fidel si „da o parte din el“, negandindu-se nici la timp si nici la bani.
Sportul-rege si femeile vor fi oricum mereu in mintea barbatului. Iar voua femei de pretutindeni va sugerez sa renuntati incet la a va juca Flori,fete,filme sau baieti... macar pentru o zi.
Iar barbati de pretutindeni, iertati-ne. Va uram pentru ca va iubim.
Haideti sa uitam de invidia feminina dusa la extrem, haideti sa lasam deoparte orgoliul masculin. Haideti sa uitam ca pentru misoginie exista varianta feminina numita misandrie (repulsie patologica fata de barbati). Haideti sa ne imaginam ca acesti termeni nu exista decat in DEX, de dragul de a ne imbogati limbajul. Haideti sa nu mai numaram clipele in care expectatiile femeilor au fost spulberate de ratacirile barbatilor.
Pentru ca V.Hugo avea dreptate : Barbatul este plasat acolo unde se sfarseste pamantul, iar femeia acolo unde incepe cerul.

Niciun comentariu: