miercuri, mai 30

Barbati vs. Baieti






Barbatii dupa DEX sunt persoane adulte de sex masculin, oameni in toata firea, soti, curajosi, voinici, harnici, activi.
Trebuie sa recunosc ca partea cu sotul e cel putin amagitoare pentru unii: daca nu ai sotie, nu esti sot, deci nu esti barbat. Revenind la BARBAT, daca e fricos, daca e avid de categoria semimusca, daca nu-si spala doua zile la rand farfuriile si nu-si are praful sters pe dulapul din baie, daca are zile cand sta doar el cu ea (berea) in linistea sa si atat, nu mai e BARBAT. Cel putin dupa DEX.

Baietii dupa DEX sunt copii de sex masculin, adolescenti, flacai, (buni baieti!), fii si nu in ultimul rand baieti de pravalie.
N-as nega in ruptul capului cum ca ar fi buni baieti, cu tot cu semnul de exclamatie final, dar ce te faci cu adolescenta (greu infranta), cu statutul de fiu (a se citit baiatul mamei) si cu dorinta (inexistenta) de a face ceva in viata-de ce nu de a deschide o pravalie.


Daca ne-am lua dupa DEX si dupa secol (XXI) am vedea numai baieti. Daca ne-am lua dupa femei am vedea numai proiectia tatalui in partenerul de viata. Bine nu-i nicicum.


Unde sunt BARBATII?

Si aici nu ma refer la cei care vor, pot, fac. Si aici nu ma refer la cei care cred ca daca vor, si au, la cei care pot, desi nu fac nimic si la cei care fac, fiindca au facut deja altii. Astia sunt ca sa fie si atat.

Ma refer la cei care vor fiindca isi stiu calitatea, nu cantitatea (fostelor iubite, excursiilor din ultimul an, cecurilor aruncate-n aer ori rundele de sex/luna/zi).
Ma refer la cei care pot fiindca isi stiu ambitia, nu munitia (cailor putere, zerourilor din banca, boxerilor cu push-up ori cuvintelor dulci-dar foarte acre).
Ma refer la cei care fac fiindca isi stiu curajul, nu tirajul (care daca e mare le ridica… orgoliul, daca e mic… le culca acelasi orgoliu).


Intr-o lumea plina de baieti, BARBATII pierd teren.
Cum in TOP 10 BARBATI, gasim barbati care si-au inselat partenerele, barbati care au pozat in lenjerie intima, barbati care au facut sex cu cele mai multe femei, avem pretentia reala (nu imaginara) ca si acasa sa detinem asa exemplare.
La un singur search la care n-ai apucat sa pui "i"-ul la barbat, apar barbati singuri, barbati la cratita, barbati nud, barbati frumosi. Sa spunem ca pe undeva dreptatea e la mijloc. Barbatii singuri sunt singuri caci dau numai de fete (a se citi fete care vor baieti), barbatii la cratita sunt maestri in bucatarie nu fiindca s-a dorit egalitatea intre sexe, ci fiindca dintotdeauna barbatii au fost si vor ramane loc prim in bucatarie, barbatii nud sunt nud caci stiu ca si nuditatea e arta, barbatii frumosi sunt frumosi caci barbatii si daca sunt urati au o frumusete aparte.


Intr-o lume in care barbatii pierd teren, apar BAIETII.
Cum in TOP 1O BAIETI, gasim baieti Disney (pare socant, insa tastati Top 10 baieti si va veti convinge), baieti cu nume sexy, id-uri de baieti, cele mai bune minciuni spuse de baieti, avem pretentia ca si acasa sa detinem asa exemplare.
La un singur search la care am apucat de-asta data sa pun "i"-ul de referinta caci "baiet" de la Eminescu incoace nu s-a mai gasit, apar acei baieti de bani gata, baieti de bani gata episodul 1, baieti de bani gata episodul 25, baieti de bani gata online. Finalul apoteotic face toti banii… baietilor de bani gata. Trebuie sa recunoasteti! Baietii au bani caci altfel nu s-ar mai numi baieti si ca singur criteriu de referinta banul ii lanseaza, delimiteaza, dar mai ales frustreaza.


Intr-o lume in care DEX-ul ramane uitat pe raftul cel mai de sus al bibliotecii din casa parintilor, intr-o lume in care sexul masculin s-a efeminat dureros, intr-o lume in care baietii ii preiau conducerea ghidati de fustele mamelor, de cele 4 cercuri suprapuse ale masinii ori de G-ul inca nedescoperit, ci doar alimentat al cardului Gold (si aici nu ma refer la punctul G).
Baietii si-ar dori femei pentru ca fetele isi doresc barbati. Sau baietii s-ar dori fete pentru ca femeile isi doresc barbati? Parca a doua varianta suna mai bine, desi tot prima ramane existentiala.


Cu toate astea, barbatul viitorului nu e BARBATUL EFEMINAT, ci barbatul COMPLET BARBAT!

P.S. Despre BARBATI, numai de bine! 

2 comentarii:

Alex spunea...

de acord. din nefericire, unii nu se mai găsesc pe alții. și se aplică la ambele sexe, cu adaptările de rigoare.

Ioana Andreea Nițică spunea...

@Alex, din fericire, desi suna cliseic, salvarea suntem noi. Restul, care incercam totusi, sa ne gasim.