luni, iulie 4

Mystic pe Pamant. MYSTIC TREE.


Inchideti ochii. Va propun un exercitiu de imaginatie vizuala, senzoriala, olfactiva si nu in ultimul rand de crengi paradisiace, gustativa.

Sunteti sub Mystic Tree. De aici pana si cerul si soarele au gust, ce sa mai zic de mirosul de aur al cafelei cu spuma de lapte si sirop de menta sau de aromatul insorit al limonadei stropita cu rodie.

Sub copacul paradisiac, diminetile miros a paine prajita cu sos de mustar si somon afumat, branzeturi si fructe abia culese sau, de ce nu, a salata cu Arome de padure (cu ciuperci proaspete delicioaseee!).

Ei bine, dupa ce soarele ne imbratiseaza trupurile stropite de roua, niste clatite cu sos de miere, nuci si ciocolata sau o felie uriasa de tarta cu mere si crema de zahar ars, suna ideal.

Senzatia verii e nimeni alta decat aromata supa crema de usturoi dupa o repriza sanatoasa de inot sau, supa crema de creveti/scoici. Tot n-ati inghitit in sec?

Hmm… Ce ziceti atunci de un muschi de vita in sos de bere neagra si prune sau pentru cei mai energici, un muschi de vita in sos de hrean si ceapa caramelizata, cu un Cabernet alaturi mustind a fructe de padure, piper si alune?

Si daca nici acum nu e padurea, vraja, dorinta la voi acasa, atunci cand?

Un Pinot Gris si un biban de mare la cuptor, sau un cod norvegian cu midii in sos de vin cu ciuperci, va adduce fauna si paradisul acvatic acasa.

Un pui picant cu legume si sosuri asiatice, taie asprimea pestelui si, buchetul de cartof si broccoli la cuptor gratinat cu mozzarella imbie simturile. O bere bruna si o portie de soare mistic, ca partener de Lume a Dorintelor Implinite.

Ne racorim gusturile cu un cocktail Caipiroska, nu de alta insa, energia din lime si vodka sa ne tina in forma intreaga zi.

Spre seara miroase a fum de gratar, deci o ceafa cu peperada (sos de ardei si rosii) cu un piure de spanac proaspat alaturi, ne da forte nebanuite si puteri la superlativ. Un Merlot sec innobileaza atmosfera dulce acrisoara, condimentata de cer apocaliptic si, incheiem seara cu un Deliciu Mystic-secretul bucatarului pana la proba gustativa.

Apunem odata cu soarele, alaturi de un Bloody Mary savuros sau un ceai rece perfect in arome si subtilitati, doar pana maine.

Si cum maine e o noua zi, s-o facem rupta din Paradis si s-o coboram pe Pamant.

Unde? La MYSTIC TREE-paradisul coborat pe Pamant.

Str. Popa Soare nr.7
(colt cu Mantuleasa nr.8)
, Bucuresti





Niciun comentariu: