duminică, ianuarie 15

Nu aduce anul, ce vrea... INIMA




Femeia mereu se-ntreaba. Daca ar inceta s-o mai faca, atunci sigur s-ar numi barbat.

Femeia insa, mereu se-ntreaba mai mult decat ti-ar lua tie, ca barbat, sa pui semnul intrebarii la sfarsitul unei fraze. Ei bine, barbatului treaba cu punctuatia nu prea-i place.


V-am mai povestit eu anul trecut despre barbat si punctuatie. Anul a trecut, altul nou i-a luat locul si barbatii au ramas la fel.

Niciodata n-am inteles femeile care seara spun TE IUBESC si a doua zi in timp ce el isi citeste ziarul preferat in timp ce sta la toaleta, ea, ca o vulpe fara coada, ii descoase buzunarele, eventual ii dezansambleaza si telefonul, poate poate, o gasi ceva.

Ori c-am fost crescuta cu TE IUBESC seara si atat, fara restul ansamblului marital amintit mai sus, ori ca si eu la randu-mi m-am limitat la verbul A IUBI, fara a-i atribui verbe ca A (TE) CONTROLA, A (TE) URMARI, A (TE) SUSPECTA.


O femeia care iubeste, stie daca e iubita.


( Despre femeile care iubesc cu orice altceva decat cu inima, nu vorbesc. Ele sunt doar etichete ce se duc ori la prima spalare, ori care stau (a)lipite-parca fortat, ori de cate-o talpa (a inimii), ori de cate-un raft (de gand). )

Femeia care iubeste, isi invata inima ca barbatului ii place matematica, nu gramatica, chiar daca ele doua ca si discipline rimeaza si, ca barbatului ii place masa de bucatarie tot la fel cum ii place si locul de sub dus, doar fiindca esti tu acolo si e de ajuns. (Daca as paria ca o femeie sigur ar pune o alta intrebare chiar in momentul acesta, gen: "-Da unde-i romantismul?", sigur as castiga.)


Barbatii nu se schimba. Atunci s-o faca femeile.

Atunci barbatii vor iubi cu adevarat femeile, nu doar parti ale lor.

Caci acum fie vorba-ntre noi, o femeie ori o iubesti de la primul fir de par vazut nelalocul lui pana la buzele ce inca le simti pe corpul tau, chiar daca ea te-a sarutat tocmai acum o saptamana.


Cand femeile se vor opri din imitat (ALTE FEMEI, ce-n comparatie cu ele isi merita statutul de femei), din implorat (iubire, cu pretul unei nopti de sex de la prima intalnire, doar doar el o accepta sa-i stea alaturi, maxim o luna), din vaitat, din lamentat, BARBATII le vor iubi.


Pentru ochii care ii privesc si atat, nu pentru ochii ce-ncruntati asteapta explicatii.

Pentru parul care ii asteapta mana lui sa-l descurce, iubindu-l, nu pentru firele ce isi primesc acuza cum ca au cazut gratie lipsei lui de interes.

Pentru buzele care mai si tac, nu doar cicaclesc.

Pentru trupul ei care ii e carte de vizita, nu pentru scuza ca nu are timp sa practice un sport.

Pentru sanii ei care asteapta atentia lui si nu-i arata ostentativ intregului public care are rol de barbat,

Pentru picioarele ei inalte, subtiri si fine care-l fac atat de mandru cand ea poarta tocuri si atat, nu pentru felul cum il cuprind pe el neaparat in momente cheie.

Pentru mainile ei care ating-iubind, nu pentru modul cum gesticuleaza momentele de criza.

Pentru INIMA ei.


De ce oare nu mai stiu femeile ca barbatii se uita si catre inima lor, nu stiu.


Stiu insa ca de cate ori sunt iubita, iubesc. Cu ochii, cu parul, cu buzele, cu trupul, cu sanii, cu picioarele, cu mainile, cu inima.

Caci o femeie nu poate sa se simta intregita decata daca iubeste si e iubita pe de-a-ntregul.


Si mai stiu ca, de fiecare data cand iubesc, IUBESC pentru toate femeile ce nu-ndraznesc sa iubeasca si atat si, se poticnesc pe drumuri inexistente in drumul spre barbatul de langa ele.

Da, barbatului ii place simplitatea. Nu simplitatea complicata de femeie.


La urma urmei, nu aduce anul ce vrea inima, dar aduce anul ce-i trebuie inimii.


Despre DRAGOSTE, numai de bine.

P.S. Cand e facuta cu lumina aprinsa.


Pictura: Jack Vettriano

Niciun comentariu: