duminică, martie 21

Alice in Wonderland - see it !


Sambata seara , Samsung IMAX ,locul 18 ...asa incepea o seara de weekend.Destinatia: Tara Minunilor ! Remarkable experience...

Sa va povestesc si voua ...

Viziunea lui Tim Burton asupra unei moderne „Alice in Tara Minunilor” prezinta intr-o perspectiva unica personaje care penduleaza intre romantism si gotic, decoruri de poveste si tema originala a cartii lui Lewis Caroll, si confera o noua dimensiune imaginatiei, personajul principal intorcandu-se pe meleagurile unice ale copilariei sale pentru a fi pusa in fata unor dileme majore.

Rezultatul este pe masura asteptarilor, Burton reuseste sa creeze un Underland/Wonderland aproape la fel de impresionant ca Pandora lui Cameron, dar cu o tenta post-apocaliptica si mult mai intunecata. Culorile sunt ceva mai sterse, mai pastelate, atmosfera e apasatoare si sumbra, iar personajele sunt toate nebune - Palarierul este schizofrenic, Alice e amnezica, regina e isterica etc.

De asemenea, Burton s-a jucat un pic cu povestea, nu va asteptati sa vedeti o Alice ca la carte, dar asteptati-va sa va doriti sa sariti dupa Alice prin vizuina de iepure (de fapt, datorita efectelor IMAX, o sa simtiti ca ati facut-o oricum). Costumele sunt superbe, efectele speciale de asemenea, iar actorii joaca impecabil.

In rolul lui Alice o veti afla pe Mia Wasikowska la primul ei mare rol si, va veti convinge, se descurca excelent. Desi nu-si aminteste, de la ultima ei vizita, Tara Minunilor s-a schimbat radical. Destinul lui Alice este de a-i reda Underland-ului wonder-ul inapoi, iar pentru a face acest lucru trebuie sa rapuna bestia Jabberwocky cu sabia Vorpal. In aventura ei, Alice este ajutata de o serie de personaje deopotriva minunate si ciudate: Iepurele Alb (Charlie Sheen), omida inteleapta (Alan Rickman), gemenii Tweedledee si Tweedledum (Matt Lucas), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) si, bineinteles, Palarierul Nebun (Johnny Depp) .Povestea nu seamana intocmai cu Alice in Tara Minunilor, pentru ca Burton a amestecat-o cu Alice in Tara Oglinzilor, de unde si Jabberwocky-ul si sabia Vorpal si piesele de sah si altele.
Decorurile de poveste si tema originala a cartii lui Lewis Caroll, confera o noua dimensiune imaginatiei.

Ps. Subtitrarea este din pacate 2D,se pare din cauza costurilor prea mari pentru investitia unei subtitrari 3D ,insa e lizibil.

Truly,madly,wonderful !

Niciun comentariu: