sâmbătă, martie 13

Handmade beauty-masti pentru fata, naturale si delicioase





Revitalizează-ţi tenul cu gălbenuş de ou!

Ingrediente: Un gălbenuş de ou, o linguriţă cu miere, câteva picături din vitaminele A şi E.

Mod de preparare: Într-un vas de ceramică sau plastic se amestecă gălbenuşul de ou cu mierea, cu ajutorul unei spatule de plastic sau de lemn. După ce s-a format o pastă se adaugă vitaminele A şi E şi se amestecă din nou până la omogenizarea completă. Masca se aplică pe faţă, pe gât şi decolteu şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. Apoi se îndepărtează cu apă călduţă.





Mască tonifiantă cu morcov

Ingrediente: Un morcov, ceai de tei sau de muşeoeel, zeamă de lămâie, iaurt şi ulei de măsline.

Mod de preparare: Se pregăteşte ceaiul, iar între timp se rade morcovul pe răzătoarea mică. Se amestecă o linguriţă de morcov ras cu o linguriţă de ceai, apoi se pun 2-3 picături de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Se mai adaugă o linguriţă de iaurt, una de ulei de măsline şi se amestecă până se omogenizează. Pasta obţinută se aplică pe faţa curată şi exfoliată în prealabil, pe gât şi pe decolteu şi se lasă să acţioneze 15-20 de minute.




Merele ajută tenul deshidratat şi tern

Ingrediente: Un măr, iaurt, miere şi puţin praf de amidon alimentar.

Mod de preparare: Mărul se dă pe răzătoarea mică şi se amestecă cu trei linguriţe de iaurt. Se obţine un piure în care se adaugă un vârf de linguriţă de praf de amidon şi o linguriţă cu miere. Se amestecă bine, iar pasta obţinută se aplică pe faţă, gât şi decolteu. O lăsăm să acţioneze 20 de minute, apoi o îndepărtăm cu apă călduţă.




Ridurile se ameliorează cu miere

Ingrediente: O linguriţă cu miere, o linguriţă de morcov ras, un gălbenuş de ou, 2-3 picături de germeni de porumb.

Mod de preparare: Într-un vas de ceramică se amestecă bine mierea cu morcovul ras. După aceea se adaugă şi gălbenuşul de ou, iar la final germenii de porumb. Pasta obţinută se aplică pe faţă, gât şi decolteu. Se lasă să acţioneze 30 de minute. Pentru a obţine rezultate, masca se foloseşte 10 zile consecutiv.




Crema de banane face minuni Ingrediente: O banană, câteva picături de zeamă de lămâie, o lingurioeă cu ulei de măsline, o lingurioeă de cremă nutritivă (orice aveoei în casă).

Mod de preparare: Se pasează banana cu o furculiţă până se obţine un piure. La acesta se adaugă uleiul de măsline, apoi lămâia, amestecându-se bine. La final se adaugă şi crema de faţă. Banana are un conţinut mare de vitamina A, cunoscută pentru efectele benefice asupra pielii. Se aplică masca pe faţă, gât şi decolteu, se lasă să acţioneze 20-30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.



Niciun comentariu: