duminică, martie 14

Fauritorii de vicii ...













VÍCIU= Defect,patima,narav,pasiune



Viciu ≠ virtute

Cafeaua,alcoolul,cititul,emisiunile Tv ,filmele,aplicatiile IT , munca,pierderea timpului,sofatul,muzica,pictura,poezia,curatenia,ciocolata,guma de mestecat,prietenii,hainele,coca-cola,dragostea excesiva,barbatii,femeile,etc .Sunt doar cateva dintre viciile celor ce ne sunt alaturi zi de zi ,sau chiar viciile noastre.

Viciile sunt calaii care te omoara incet ,ca o sabie neascutita.Iar cand ne parasesc viciile,ne mangaiem cu credinta ca noi ne despartim de ele .Pentru ca orice viciu are intotdeauna scuza sa.Si dintre toate minunile pamantului,prefer sa cred ca am ales viciile pentru a fi fericiti.Iar norocul ne scoate la iveala virtutiile si viciile asa cum lumina face sa apara obiectele din intuneric.

Si totusi care sunt viciile ?

Ignoranta si lenevia sunt cele mai mari din toate relele.Ele sunt un teren pe care se nasc si cresc toate viciile.

Ingratitudinea este mama tuturor viciilor iar luxul este daunator fiindca inmulteste nevoile vietii,cheltuieste mintea omeneasca in lucruri frivole si aurind viciile ,face sa fie dispretuita virtutea ,care singura aduce adevarate bunuri si bucurii .Doar dragostea care nu sfarseste la ofiterul starii civile are vicii de forma.Liviu Rebreanu a zis-o !

Eu cred pana la urma ca viciile sunt deseori obiceiuri si foarte rar pasiuni.Si este mare lucru sa ne recunoastem viciile .Si eu una nu cred ca doar oamenii mari au vicii .Dar mai cred ca si Balzac ,ca sentimentele nobile duse pana la exagerare dau aproape acelasi rezultat ca si marile vicii.

Iti asociezi mai usor defectele decat insusirile,aproape toate viciile te fac sociabil.Nu foloseste mult sa scapi de viciile tale ,daca trebuie sa te lupti cu cele ale altora.

Si daca e vorba de vicii,omul cat traieste-nvata :luati un cerc,mangaiati-l si va deveni un cerc vicios !

In final ,cu totii ajungem la concluzia ca virtutiile noastre sunt cel mai adesea vicii deghizate .

Voi aveti vicii ?

Niciun comentariu: