Cu riscul ca devin avida de TOC (tulburare obsesiv-compulsiva pentru necunoscatori), sunt avocata celor ce inteleg ca mancatul sanatos nu e doar moft, stalp de sutinerea a unei forme fizice perfecte sau eventual un chin continuu sub lupa domnisoarelor cu oglinda distorsionata acasa. In revista ce nu-mi lipseste luna de luna, ELLE, pe premisa ca esti ceea ce mananci, m-a captivat articolul CE MANANCI DE ESTI ASA FRUMOASA? si, pentru ca vreau sa va impartasesc si voua cateva din secretele din paginile cu pricina, vreau sa intelegem inca odata ca o alimentatie sanatoasa, un sport adecvat fiecarei personalitati in parte si un psihic echilibrat, ne vor face MAI FRUMOSI, MAI SANATOSI, MAI FERICITI.
OTETUL DE MERE stimuleaza reinoirea celulelor pielii si asista la digestia grasimilor.
MORCOVII contin provitamina A ce previne imbatranirea prematura.
CITRICELE precum lamaile, portocalele sau grapefruitul stimuleaza productia de colagen si astfel pielea devine mai neteda.
USTUROIUL grabeste vindecarea tesuturilor si combate ridurile, cu toate ca are un miros intepator.
IAURTUL NATURAL asigura o digestie usoara datorita continutului de probiotice (bacteriile bune) si sprijina sistemul imunitar.
ROSIILE au un continut remarcabil de vitamina A, C si potasiu, elemente care ajuta parul si tenul sa arate superb.
CARTOFII DULCI au un continut ridicat de vitamina A, fiind o arma redutabila in lupta cu imbatranirea.
GERMENII DE GRAU combat acneea. Incearca sa incluzi in dieta zilnica 2-3 lingurite de germeni de grau.
SPARANGHELUL este esential pentru ten si par, deoarece contine vitamina E, care ajuta la constructia tesuturilor si previne ridurile.
NUCILE abunda in vitamina B, care stimuleaza cresterea parului si imbunatateste aspectul tenului uscat.
AVOCADO este bogat in grasimi monosaturate, benefice frumusetii. Dar pentru ca este hipercaloric, nu este recomandat sa mananci mai mult decat un avocado pe zi.
MURATURILE, precum iaurtul, sunt bogate in bacterii bune, care sustin sanatatea tubului digestiv.
PESTELE, de evitat cel din conserve, de preferat somonul si tonul, contin fosfor, vitamina D, calciu si proteine.
CARNEA ALBA, carnea de pui, de curcan, strut sau fazan este bogata in fibre, ideala pentru sistemul muscular. In plus, proteinele din carne ajuta la itarirea unghiilor si a parului.
CARNEA ROSIE cu toate ca este de multe ori blamata de nutritionisti, carnea rosie de manzat sau de porc slab, poate fi sanatoasa daca mancam o cantitate de dimensiunea unui pachet de carti de joc.
MIGDALELE sunt o sursa excelenta de acizi grasi, vitamina E si seleniu, ajutand la mentinerea finetii pielii si supletea acesteia.
CIUPERCILE au compusi cu proprietati antiaging care imbunatatesc metabolismul celular al pielii.
FRUCTELE DE MARE contin acizi si zinc, astfel imbunatatind structura pielii, previn deshidratarea tesuturilor epiteliale si intaresc sistemul imunitar.
MARARUL stimuleaza productia de estrogen, hormonul feminin care regleaza supletea pielii.
LACTATELE degresate sunt ideale pentru imbunatatirea aspectului parului , datorita continutului bogat in vitamina B.
FRUCTELE GOJI contin o cantitate impresionanta de acii grasi, minerale, aminoacizi, antioxidanti, sporind productia de colagen, reduc inflamatiile si imbunatatesc circulatia capilara, astfel prevenind caderea parului.
ARDEIUL GRAS contine o cantitate generoasa de beta-caroten si vitamina C, indiferent de culoare. Insa cel mai bogat este ardeiul gras rosu, care cu 100 de grame iti asigura tot necesarul zilnic de vitamine si minerale.
BROCCOLI abunda in acid folic, fibre si vitamina C si A. Poate constitui o sursa importanta de calciu pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.
SUCCES!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu