marți, februarie 15

3 zile si… atat!



Suferim pentru ca tot ce e uman e permisiv si tot ce e permisiv e (uneori) de ordinul divinului. Ne traim iubirile masurabil de patetic (uneori) si nu stim la ce sa ne raportam concret daca ni se cere rezumatul iubirii ce am trait-o si nu mai e. Din nu-stiu-ce motive mai mult sau mai putin plauzibile, firesti, banale, crunt de dureroase sau... nu. Regulile se spune ca sunt mai mult sau mai putin incalcate tocmai ca sunt reguli si, sunt respectate din acelasi considerent.
Vreau sa va invat ce-am invatat eu. Si aici nu-si are rostul varsta, durata relatiilor sau cititul din carti. Sexul nu se citeste din revistele despre femei, si am aflat asta chiar de la femeile care si-au dat seama ca sexul este pentru cei ce nu fac dragoste. Tot de la ele am invatat ca dragostea este imperfecta pentru ca mereu urla, nu tace. E incrustata de disperare, innebunita de durere si de spaima ca se va termina intr-o zi. Si pentru barbati si pentru femei e la fel.
Am invatat ca nu ai voie sa suferi dupa o dragoste mai mult de 3 zile. 3 zile si atat, indiferent ca v-ati facut planuri sau ati trait atat de multe impreuna. Nu ma veti crede decat dupa ce veti incerca si voi si va veti pleca capul in fata noii reguli si veti intoarce spatele zecilor de perne ude si insomnii repetate de dragul... neantului. Minunile nu prea exista in astfel de cazuri si daca exista sunt doar greseli divine, deci nu se mai numesc minuni.
Am invatat ca degeaba citesc carti despre cum e bine sau nu in doi. Fericirea nu o gasesc printre randuri sau pe rafturi. Exceptie cele ale inimii... poate. Dar nu as risca nici macar asa. Dezamagirile sunt ca sa fie si ca sa treaca. Si totusi... nu va faceti planuri pe termen lung.
E bine uneori sa te si razbuni. Daca astepti sa o faca viata s-ar putea sa fie prea tarziu. Insa totusi ramai nepatat/a. Nicio cantitate de clor uman nu o va face sa dispara. Dar... niciodata nu te teme sa vrei mai mult. Tot de la femei, am invatat alte reguli necesare intr-o viata de om, utile, palpabile, grave, taioase, radicale, dar de-o frumusete sentimentala unica si rasunatoare.
Iubeste pe cineva care nu poate fi al tau/a ta. Intr-o zi va fi! Doreste-ti sa te iubeasca un misogin, in cazul de esti femeie, ca asta da victorie! Indragosteste-te de un barbat/o femeie care il/o vezi la televizor. Intr-o zi il/o vei vedea langa tine. Crede-ma! Iubeste macar odata in viata un barbat/o femeie casatorit/a. Suferinta va fi letala, insa vei invata cum sa fii un sot/o sotie perfect/a si vei simti cand sotul/sotia te va insela. Iubeste doi barbati/doua femei in acelasi timp. Inima ta va fi sfasiata intre stanga si dreapta, iar cand vei alege te vei simti atat de linistit/a. Sau poate nu! Totusi, senzatia merita!
A te lasa ranit/a de oameni in viata si a nu judeca e gestul suprem. Durerile scot ce avem mai bun din noi. Insa nu le trebuie timp, doar vindecare. Deci, nu mai mult de 3 zile. Vei juisa de fericire cand iti vei palpa fericirea. Si-mi vei da dreptate. Nu se merita sa-ti frangi sufletul decat pentru capsuni in ciocolata si un pahar de vin alb sec pe malul marii, singur/a. Atunci sentimentul de nemarginire, dar nu al marii ci al tau insuti, e coplesitor.
Deci iubeste o viata si inca pe-atat, dar nu suferi mai mult de 3 zile!

Niciun comentariu: