luni, februarie 14

Ziua indragostitilor si/sau mitul masturbarii

Despre masturbare si iubiri, laolalta. Stim sa iubim in public, insa nu stim sa ne spalam cearsafurile (inca) suficient de bine. Si iubirea si masturbarea e o necesitate. Evident, efectuate dupa bunul plac, incat satisfactiile sa fie masurabile aproape (de) perfect. In termeni comuni, sa le spunem onanism si Valentine's Day. Si la una si la cealalta trebuie autostimulare. Pacatul lui Onan, nu e deci asa zisa masturbare, insa de data asta facem exceptie. Cum si Valentine's Day nu e iubire, insa unii cred ca respectiva zi poarta semn de unicat.

Important e sa stim insa ca sunt feluri de masturbare sanatoase si nesanatoase, cum dealtfel si celebrari tampe ale iubirii. Astazi probabil, cele mai multe virgine vor ramane cu statutul in domeniul trecutului, iar eventualii pudici cu pantaloni-n vine tinand inimioare plusate in mana stanga, ca dreapta se deduce ca le e ocupata.

Daca iubesti, iubesti si azi, maine la fel si poimaine tot la fel, spunea cineva care chiar stie sa iubeasca. Nu ziua si data influenteaza bataile si forma inimii pentru el/ea. Cum nu mana sau obiectul definitiveaza perfectiunea onanismului.

Medicii spun ca unii dintre noi se masturbeaza si de 2-3 ori pe zi, altii de 2-3 ori pe saptamana, altii o data pe luna sau deloc. Si este firesc sa fie asa. Problemele apar cand masturbarea e facuta din necesitate, fara pic de placere. Psihologii spun ca unii dintre noi iubesc mai mult din mimetism, din ce in ce mai rar... sau deloc. Si nu este firesc sa fie asa. Problemele apar cand iubirea e din necesitate, fara pic de placere. Cata asemanare intre activitatile firesti umane, nu?

Ei bine, despre iubire nu va rog decat sa invatati sa iubiti. Despre masturbare va spune Szasz: "Masturbarea: activitatea sexuală de căpătâi a omenirii. În secolul al XIX-lea era o boală; în cel de-al XX-lea este un leac."

Niciun comentariu: