duminică, septembrie 26

Sonia Rykiel toamna-iarna 2010-2011,pret-a-porter Paris




Sonia Rykiel,s-a nascut in anul 1930, in Paris, iar la 17 ani a fost angajata de catre un magazin parizian de textile,sa realizeze vitrina acestuia.In urma casatoriei sale cu proprietarul unui magazin de imbracaminte eleganta,incepe sa isi creeeze propriile articole vestimentare,iar in anul 1967 a fost incoronata de catre americani " Regina Tricoturilor ",ajungand la performanta de "intoarce" la ea un pulover si de 7 ori,pentru modificari,pana a fost total multumita de el.

De atunci ea a devenit experta in cusaturi pe dos si in suprapunere de tiv si captuseala.Mai tarziu,a devenit primul designer care a pus cusaturi la exterior unei haine si a avut indrazneala de a tipari cuvinte pe puloverele ei :pulovere lungi,scurte,cu mansete laminate ,indulcite de saluri lungi.

A creeat parfumuri,a scris carti pentru copii,dar nu in ultimul rand carti despre moda de la A la Z ,dar faima ei a venit odata cu realizarea copertei Elle.

In 1980 , a fost desemnata printre cele mai elegante 10 femei din lume, dovedind cu vehementa ca tricotajele pot urma orice tendinta. Sunt in asentimentul ei , pentru ca as purta tricotaje si vara.

Impreuna cu fiica sa, Nathalie a decis sa duca faima Sonia Rykiel si catre New York,astfel ca in 2005,Hendri Bendel,lanseaza un magazin exclusiv pentru femei, ce s-a bucurat de aceeasi reusita ca si in Franta.In momentul actual exista trei buticuri Sonia Rykiel in SUA,care sunt in Boston,New York si Guam.

In 2009,Sonia Rykiel colaboreaza cu H&M,introducand pe piata modei, o linie de lenjerie,succesul fiind maxim si de aceasta data.

Si anul acesta , in colectia toamna-iarna 2010-2011,pe podiumul din Paris,nota caracteristica si unica a roscatei creatoare si-a pus amprenta,spre deliciul tuturor.

Ne-a surprinsa cu pomponii mari si ludici ,dar si cu nuantele ei preferate de griuri,bejuri,cremuri,dar si rosu,albastru puternic si negru carbune.

Nu au lipsit tricotajele,blanurile,acele supradimensionate ce "prindeau" rochiile de jerseurile exuberante.

















Finalul,lasat celor de la Nirvana,cu piesa "Come as you are" si grupului de manechine imbracate in rochii minii din blanuri diafane,a fost apocaliptic !

LOVE, LOVE,LOVE Sonia Rykiel !!!


!

Niciun comentariu: