joi, septembrie 2

TENDINTE in moda TOAMNA/IARNA 2010









Fiecare dintre noi,femeile,ne ingrozim cand vine vorba de frig,ploaie si ...moda. Eu personal jubilez cand vine vorba de anotimpurile reci.Sa fie de la faptul ca sunt nascuta toamna sau de la faptul ca nu ma impac cu caldura ? Revistele de moda&beauty sunt intesate cu explozie de culoare si simplitate.Culoarea,intr-adevar a fost mereu IN,insa spun si simplitate pentru ca a revenit clasicul ,iar eu ma declar iremediabil indragostita de acest aspect.

RED LIGHT Punctarile toamnei in rosu aprins,te face sa te intrebi care e culoarea sezonului ? Ei bine.raspunsul este foarte simplu si foarte concentrat intr-un singur cuvant : rosul.Este culoarea preferata de majoritatea designerilor ,iar Sonia Rykiel,Maison Martin Margiela si nu in ultimul rand Valentino ,au toate motivele sa fie fericiti .

SHEARLING COATS Blana de oaie este cel mai hot material al sezonului.Daca ai cumva temeri ca jachetele shearling (cum le alinta englezii) vor avea un efect prea etno , ei bine DKNY,Burberry iti demonstreaza contrariul , pana si Diesel cand vine vorba de niste botine din piele de oaie fabuloase.

BEJUL LA PUTERE Nostalgia anilor ′70 a creat o adevarata isterie in colectiile toamna/iarna 2010 .Fie ca e vorba de nuante nisipii,variatii de cogniac sau ocru nu ai cum sa le eviti in acest sezon,Propunerea designerilor? Un look complet bej ,in care casmirul este inlocuit de ..parul de camila . Chloe si Marc Jacobs ne surprind si de data aceasta.

ANII ′50–′60 Imaginea lui Brigitte Bardot cu forme voluptoase,dar atat de sexy ,a asaltat podiumurile in aceasta toamna.Marc Jacobs pentru Louis Vuitton a creat o adevarat garderoba retro cu haine ce pot fi purtate de dimineata pana seara, iar Dries van Noten a mixat fustele ample cu talia accentuata cu vestoane barbatesti si accente military .

TOTAL LOOK : PIELE Trenciurile retro din piele à la Hermés ,jachetele structurate in genul celor create de Garet Pugh,manusile negre din piele fina sunt piesele de rezistenta pentru o imagine de femeie puternica si plina de rafinament.

COSTUMUL SAVILLE BOY Marlene Dietrich sau Diane Keaton au fost maestre in adaptarea vestimentatiei masculine demonstrand ca poti fi la fel de seducatoare intr-un costum clasic,dar si intr-o rochie glam.Asa ca inspira-te si tu din atitudinea debordanta a acestora si poarta cu succes un costum ,in cel mai pur stil Saville Row.Hermés a facut un adevarat show.

BLANA.VS. PENE Hainele opulente din blana din blana naturala si ecologica cu sau fara gulere supradimensionate sunt elemente pentru un look lady-rich.Noutatea acestui sezon consta in faptul ca elementele din blana pot fi purtate cu cele din pene.Efectul este unul softicat si cu adevarat glam,iar Valentino si Balmain reusesc din plin.

OPULENTA Matasea,brocartul,catifeaua sau pielea aurii au dat stralucirea de care are nevoie orice sezon de moda...si orice femeie ! Asa ca nu aveti nicio scuza sa nu emanati acea sclipire care va face unica . Iar daca peste rochia Balmain din brocart sau peste cea din matase Lanvin aruncati nonsalant o capa din blana,veti obtine look-ul perfect al acestui sezon.

BALLROOM DANCING Rochiile lungi pana in pamant de o eleganta si de o clasa coplesitoare,arata clar ca delicatetea si rafinamentul femeii nu vor muri niciodata .Nu exista imagine mai fabuloasa decat o creatura de sex feminin "impodobita" cu o rochie de bal semnata Louis Vuitton,Valentino sau John Galliano.Ready for the ball ?

TRICOTAJE : WE LOVE SKY ! Cel mai apocaliptic trend mi se pare sustinut de tricotaje.Colectia toamna/iarna D&G nu mai are nevoie de cuvinte , iar Stefanel ne convinge ca femeile nu vor suferi de frig iarna aceasta . Puloverele in stil norvegian,pe care toti schiorii adevarati le poarta cu sfintenie,au devenit laitmotivul multor defilee.Sunt asortate cu cei mai cool ochelari de schi sau cu cele mai stylish cizme coperite integral de blana.Indiferent cum le porti , conditia este sa te afli intr-o statiune unde se practica schiul !


Enjoy !

Niciun comentariu: